Select Page

Sobre mi

Em considero un etern aprenent del món i del viure. Intento ser feliç i estar bé amb mi mateix, amb els altres i amb tot el que m’envolta. M’agrada llegir i escriure, visitar museus, conèixer nova gent i nous indrets, donar tombs a les coses, meditar, fer exercici físic, cuidar del meu entorn i rodejar-me de les persones a qui estimo.

La vida no és un camí recte sinó que vas elegint què fer en base al que et vas trobant i vas sabent destriar en base a l’aprenentatge realitzat. És així com vaig començar la meva vida professional en l’educació en el món del lleure, després vaig ser mestre i vaig estudiar psicopedagogia i algun màster i postgrau especialitzat. El treball pels altres m’enriquia.

El cas és que el ple municipal de la meva ciutat, Vilanova i la Geltrú, em va elegir membre del patronat de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer. Va ser aquí on vaig descobrir la meva passió pels museus. Vaig demanar una reducció de jornada per poder estudiar el màster en gestió del patrimoni cultural i després vaig demanar una excedència per poder anar a fer les pràctiques d’aquest al British Museum de Londres.

Vaig seguir la meva formació en l’àmbit de la gestió pública però, focalitzant-me en la gestió de les col·leccions i el patrimoni cultural. Poc a poc vaig anar adquirint experiència en l’àmbit de la cultura i el patrimoni cultural, col·laborant en la commemoració de l’Any Ramon Casas, dissenyant el projecte d’accessibilitat i inclusió del Museu del Ferrocarril de Catalunya i duent a terme assessoraments als museus. Vaig acabar creant la meva pròpia empresa.

Una de les experiències que més m’ha ajudat a conèixer els museus de Catalunya ha estat el desenvolupament de la redacció de la política d’adquisicions i gestió de col·leccions dels museus del país. Les visites prèvies als museus per conèixer de primera mà la seva realitat, els debats col·lectius i la concreció dels documents han estat un gran bagatge professional.

Paral·lelament he anat publicant articles i assistint a congressos, on en alguns d’ells també hi he presentat ponències. La recerca és el meu gra de sorra per contribuir al progrés de la nostra societat en benefici de tots. Ara estic duent a terme el doctorat sobre el museu social a Catalunya analitzant aquest nou concepte de museu i la seva aplicació a Catalunya.

També he estat regidor a la meva ciutat, Vilanova i la Geltrú. He pogut tenir responsabilitats en els àmbits de la promoció econòmica, la projecció de ciutat, la participació ciutadana, les polítiques de joventut, la comunicació, les TIC i, evidentment, també al voltant del patrimoni cultural. Aquest fet m’ha permès aprendre sobre el lideratge i la gestió d’equips, la gestió pressupostària i l’administració pública. A banda, he contribuït a millorar la meva ciutat.

El món continua donant voltes. Així que, mentre pugui, seguiré aprenent del món i del viure, omplint-me l’agenda de coses a fer i procurant contribuir a un món millor, més just i sostenible i on les persones puguem ser més felices.