Una única entrada per a tots els museus de Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú té un destacat patrimoni allotjat en diverses col·leccions museístiques d’àmbit nacional. La titularitat i la gestió d’aquests museus però, va a càrrec de diferents agents, quelcom que en dificulta la seva coordinació. En l’anterior legislativa es va apostar, amb èxit, per una organització conjunta del Dia Internacional dels Museus amb la participació de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu del Ferrocarril de Catalunya, el Museu Romàntic Can Papiol, la Masia d’en Cabanyes i el Centre d’Art Expositiu La Sala. Enguany, la celebració del Dia Internacional dels Museus a la ciutat de Vilanova i la Geltrú ve acompanyada amb la posada en marxa de la nova entrada única per a tots els museus de Vilanova i la Geltrú, una iniciativa que consolida aquesta voluntat d’actuar conjuntament independentment de la titularitat de l’equipament.

El fet que l’Espai Far, La Sala, la Torre Blava, el Museu Romàntic Can Papiol i la Biblioteca Museu Víctor Balaguer estiguin gestionats per un organisme autònom municipal, el Museu del Ferrocarril de Catalunya per una fundació pública, el jaciment d’Adarró per la Diputació de Barcelona i el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes pel Consell Comarcal del Garraf obstaculitza el treball conjunt. La difusió conjunta però, s’està assolint amb les diferents iniciatives sorgides del Dia Internacional dels Museus: difusió conjunta, programació conjunta i, ara, entrada conjunta als diferents museus de la ciutat amb el tiquet de museus de Vilanova i la Geltrú.

L’entrada conjunta als museus de la capital del Garraf serà un carnet que permetrà l’entrada als diferents equipaments patrimonials de la ciutat. Tindrà una validesa de sis mesos des de la seva compra i valdrà 10 euros, podent-se adquirir als mateixos museus o a les oficines de turisme de la ciutat. És una bona iniciativa per a la difusió conjunta dels museus de Vilanova i la Geltrú per tal de seguir presentant-se conjuntament i, esperem que properament la iniciativa s’estengui a nivell comarcal amb la inclusió de l’Exposició Permanent del Charlie Rivel de Cubelles i el conjunt dels Museus de Sitges amb el Museu del Cau Ferrat, el Museu de Maricel, el Museu Romàntic Can Llopis i la Fundació Stämpfli.

Jordi Medina Alsina

Save

Leave A Reply

Navigate