Un vot per canviar la història, un vot per garantir un futur millor

Com molt bé sabeu, aquest diumenge 27 de setembre estem cridats a les urnes. La convocatòria de les eleccions autonòmiques és ordinària però, el sentit és totalment extraordinari per poder donar resposta a la voluntat de tot un poble que any rere any es manifesta i demana poder votar i fer sentir la seva veu. No volem fer res il·legal ni il·legítim, volem decidir democràticament el que volem pel nostre país i per les nostres generacions futures. En les eleccions catalanes de 2012 varen guanyar les forces polítiques a favor de preguntar a la gent què volia pel seu país però, l’estat espanyol sempre ens ha denegat, prohibit i impugnat les diferents alternatives. Finalment, només ens ha quedat l’opció de fer unes eleccions extraordinàries amb caràcter de plebiscit perquè la gent pugui elegir si vol la independència de Catalunya. Hem trobat la manera legal de fer un referèndum i, si hi ha majoria suficient al Parlament, tindrem un mandat democràtic que ens permetrà seguir endavant el procés i tenir la legitimitat que demana la comunitat internacional. El 27S podem canviar la història i tu també hi estàs cridat!

Aquestes no són unes eleccions qualsevols, aquestes són el vot de la teva vida, el vot que farà història i el vot que ha de canviar les regles del joc. No es tracta de mirar els cognoms i la procedència de cadascun de nosaltres i de les nostres famílies sinó que es tracta de reivindicar els nostres drets. Reivindicar la democràcia perquè puguem ser cadascun de nosaltres els que decidim què volem ser i com ho volem fer. Volem resoldre les coses com es va fer a Europa amb el cas escocès: votant. N’estem farts de les amenaces de l’estat espanyol i dels discursos de la por. Aquest diumenge 27 farem aquell referèndum que ens han negat i ens han suspès. A l’estat espanyol se’ls hi han acabat els arguments per anar contra la independència de Catalunya i, ara, només es limiten a buscar gent que faci declaracions en contra. Encara no han entès que, a dia d’avui, les seves paraules i les seves amanaces ja no ens fan por. Ens mantindrem ferms i farem respectar la voluntat de tots els catalans i catalanes.

La candidatura de JuntsPelSí reflecteix el caràcter extraordinari d’aquestes eleccions, reflecteix que la voluntat de decidir no ve de les forces polítiques sinó que sorgeix de la gent que reivindica el seu dret a ser consultada en les decisions tant important de país. La candidatura de JuntsPelSí, que agrupa diferents forces polítiques, ha estat clau per trencar el debat de partits i posar la independència de Catalunya en la centralitat política. Mai fins a dia d’avui les forces unionistes havien parlat tant sobre aquest tema, fet que demostra que veritablement en aquestes eleccions decidirem el futur del nostre país. Hem sentit de tot i encara sentirem de tot per tal de convèncer-nos però, se’ls hi han acabat els arguments. Queda evidenciat que una República Catalana independent és totalment viable econòmicament i que el fet de gestionar els nostres propis recursos sense l’espoli fiscal al que ara estem sotmesos, repercutirà de forma progressiva en una millora del benestar social, en un increment dels serveis públics i la seva qualitat, en una aposta per les infraestructures necessàries per a l’activació i, en conseqüència, la reducció de l’índex de l’atur i l’increment dels ingressos de l’Administració Pública que tornaria a recaure positivament en la millora dels serveis a la ciutadania: l’educació, la sanitat, les polítitques per a la dependència i la gent gran, etc.

Amb el Regne d’Espanya ho hem provat tot! Hem volgut negociar i no hi ha hagut manera, vam aprovar un estatut i ens el van retallar, en els pressupostos estatals s’han aprovat moltes inversions però no s’han acabat realitzant… Com a comunitat autònoma hem volgut crear nous impostos per poder oferir millors serveis públics però el govern espanyol els ha portat al Tribunal Constitucional i s’han invalidat. Un bon exemple és la Llei de la Pobresa Energètica que va aprovar el Parlament de Catalunya per donar resposta a totes aquelles persones que no podien pagar les factures de la llum. Fins i tot aquesta llei ha estat anul·lada pel Tribunal Constitucional. Volem defensar els drets i els interessos de la gent, volem donar resposta a les necessitats de la gent i, per això, ens calen eines d’estat. Tots aquells que defensen polítiques d’esquerres cal que sàpiguen que a Catalunya només podrem fer polítiques d’esquerres amb les eines d’un estat.

Esdevenir un estat però, no és cosa d’un dia per l’altre. Necessitar la independència no vol pas dir caure en la utopia i en el discurs fàcil de defensar una declaració unilateral d’independència el dia després de les eleccions. És evident que esdevenir un estat també suposa donar garanties i seguretat a la ciutadania. La independència necessita un període de transició nacional per evitar un buit legal, per assegurar el reconeixement internacional, per assegurar poder pagar els sous al personal públic i les pensions, per assegurar un sistema de protecció social, per assegurar unes estructures d’estat, etc. És per això que, primerament, el Parlament de Catalunya farà una Declaració d’inici del procés d’independència i, al cap d’uns mesos, quan la República Catalana estigui preparada per tirar endavant com a estat amb tots els tractats internacionals validats i les estructures d’estat necessàries, aleshores sí, podrà fer la Proclamació de la Independència de forma solemne i amb la presència de representants de diferents estats d’arreu del món. Estiguem-ne preparats. Com va dir Macià en la proclamació de la República Catalana: “Catalans, sapigueu fer-vos dignes de Catalunya!”.

Hi ha molt en joc. El futur de les generacions que ens segueixen està a les nostres mans. Aquest 27 de setembre vota amb honor pels que han defensat Catalunya, vota amb memòria per tots aquells que ja no hi són i haurien desitjat viure aquests moments històrics, vota amb dignitat per construir un país més just, vota amb convenciment per reclamar el dret a decidir del pobles i, sobretot, vota amb gratitud per tots aquells que vindran i que encara ni coneixem perquè amb el teu vot contribuiràs a garantir-los un futur millor. Aquest diumenge, vota JuntsPelSí!

 

Leave A Reply

Navigate