Tret d’inici de la ruta Ramon Casas als Museus del Penedès

El Museu Vil·la Pau Casals de Sant Salvador inaugura una exposició que mostra l’obra de Casas de la col·lecció d’art de Pau Casals. Sota el títol “Ramon Casas a les col·leccions del Museu Pau Casals”, s’exposen un total de 18 obres, tres olis i 15 dibuixos al carbó a la sala polivalent del museu vendrellenc. L’exposició s’emmarca dins de la commemoració dels 150 anys del naixement de l’artista Ramon Casas i dóna el tret d’inici a la ruta Ramon Casas pels Museus del Penedès, on els diferents museus del Penedès amb obra d’aquest artista exposen l’obra Casas amb uns mateixos identificatius i, juntament amb la ruta Ramon Casas pel municipi de Torredembarra, fan una mateixa difusió en diferents idiomes per arribar a més públic i promocionant-se mútuament.

El Museu Vil·la Pau Casals té un fons artístic important que, malauradament no pot formar part de l’exposició permanent pel seu discurs museològic. El fons el va crear el mateix Pau Casals quan va anar adquirint pintures i escultures dels artistes catalans de més renom del final del segle XIX i el començament del XX. La major part de les obres anaven destinades a decorar la casa de Sant Salvador i, entre totes elles, hi havia les 18 de Ramon Casas que avui configuren aquesta nova exposició. L’exposició es podrà veure de l’1 de juliol a l’11 de setembre a la Sala Polivalent del Museu Pau Casals en horaris habituals d’obertura del Museu, de dimarts a dissabte de 10 a 14h i de 17 a 21h i diumenges i festius de 10 a 14h.

Aquesta exposició és la que ha donat el tret d’inici a la ruta Ramon Casas als Museus del Penedès, un circuit senyalitzat de les obres d’aquest artista pels museus de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf. En total, es tracta de 64 obres -la major part d’elles olis i dibuixos al cartró- dividides de la següent manera: Museu Vil·la Pau Casals de Sant Salvador (El Vendrell) 31; Museu del Cau Ferrat de Sitges, 22; Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, 5; Museu de Maricel de Sitges, 4; Museu Deu del Vendrell, 1; i Museu de les Cultures del Vi de Catalunya – Vinseum, 1. A la ruta també s’hi afegeix l’itinerari de Ramon Casas per Torredembarra -ja que Torredembarra forma part del Penedès històric- que es donarà a conèixer el dissabte 9 de juliol pel matí.

Aquest programa suposa l’escenificació d’una línia de treball conjunta dels museus d’art del Penedès per vincular-se a un dels esdeveniments culturals de l’any a Catalunya, la commemoració de l’Any Ramon Casas. Una commemoració que tindrà l’acte central el dimecres 6 de juliol al Món Sant Benet del Bages i que continuarà a la tardor amb l’exposició central de l’efemèride d’aquest artista, “Ramon Casas, la modernitat anhelada“, que es durà a terme al Museu de Maricel de Sitges. Al Penedès doncs, l’any Ramon Casas hi ha tingut una rebuda especial i així queda palès amb la diversitat d’exposicions i activitats per celebrar aquesta efemèride.

Save

Leave A Reply

Navigate