L’Espai de la Xocolata de Sant Sadurní d’Anoia

Tot i que ja hem començat el període de Quaresma amb el corresponent dejuni i abstinència, deixeu-me que us presenti l’Espai de la Xocolata de la Fàbrica Simón Coll de Sant Sadurní d’Anoia. I és que per més que la vila se la coneixi com la capital del cava per tot el llarg llistat de caves i el Centre d’Interpretació del Cava que allotja, també hi trobem la Fàbrica de xocolata Simón Coll amb un espai que ha estat adaptat per acollir grups i visitants i explicar la història de la fàbrica, del cacau i de l’elaboració de xocolata. La visita a l’espai, evidentment, també compta amb un tast de la seva xocolata, les seves varietats de bombons i uns descomptes per a la botiga de la fàbrica. Si encara no hi heu anat, a què espereu? És una visita especialment recomanada per a públic familiar.

Tota la visita transcorre en una mateixa sala gran polivalent que disposa de diversos bancs perquè el visitant pugui seure. L’audiovisual de benvinguda amb una pantalla immensa i amb unes imatges de gran qualitat exposa la història del cultiu de la planta del cacau des de les cultures asteca i maia. De forma didàctica mostra els diferents passos per a l’elaboració de la xocolata: la fermentació de les faves del cacau, la torrefacció, la premsa, etc. I mentres s’explica el procés es van il·luminant diferents parts de la sala amb les màquines i objectes originaris que ens ajuden a entendre el funcionament de la primera fàbrica Simón Coll. És una bona manera per entendre que l’elaboració de la xocolata no és un procés pas fàcil i ràpid, sinó al contrari.

En el cas de la xocolata Simón Coll, agafa el cacau de diferents plantacions americanes i africanes i el traslladen en vaixell cap a Europa. Són més de sis generacions dedicant-se a la xocolata i continuen elaborant-la a dia d’avui. Cal tenir en compte però, que fins al segle XIX la xocolata es prenia desfeta i era un producte de luxe. Només se la podien permetre’s les famílies benestants, normalment aquelles que s’havien enriquit fent les amèriques. Avui dia però, podem trobar fàcilment xocolata a qualsevol supermercat o queviures i és a l’abast de tothom. La qualitat dels productes Simón Coll és un dels estendards d’aquesta marca i així ho persegueixen a dia d’avui. Entre les seves especialitats trobem els bombons amb forma de cap de cava que porten en el seu interior un pèl de licor de marc de cava, un distintiu ben propi del municipi de Sant Sadurní d’Anoia.

A banda de la manipulació del cacau en les diferents etapes del procés d’elaboració de la xocolata, també hi ha la degustació de xocolates i bombons Simón Coll. La visita acaba ensenyant part de l’interior de la fàbrica amb el seu personal treballant-hi i, evidentment, amb el tant esperat tast de xocolata i amb l’anàlisi dels sabor, el color i la textura. Mmmmm… Què més cal que us digui? L’Espai de la Xocolata de Sant Sadurní us espera!

Leave A Reply

Navigate