“Guinovart, trencant els límits” al Museu Víctor Balaguer

Fins al 17 de setembre al Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú es pot veure l’exposició “Guinovart, trencant els límits”. La mostra s’emmarca dins la commemoració dels 10 anys de la mort de l’artista Josep Guinovart (1927-2007) i ha estat elaborada entre la Fundació Espai Guinovart d’Agramunt i la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú. Guinovart, trencant els límits és una exposició que dóna a conèixer l’obra d’aquest artista posant de manifest que el sentit del seu art precisament és trencar els límits preestablerts.

Una de les frases de l’artista Guinovart que acompanya la mostra és “necessito constantment el recurs no ja de transgredir sinó de sortir del límit del que és la pintura“. I veritablement és així la seva obra, una obra que et convida a submergir-te sense basar-te en concepcions prèvies ni bases academicistes, una obra que et convida a deixar-te portar. Trobem, per exemple, quadre que són finestres al mar, que són mar mateix, que són pesca i blau marí. Guinovert aconsegueix que el públic visitant descobreixi el més enllà del que es veu, que estructuri, configuri i concebi l’art d’una nova manera.

La mirada del visitant és el punt d’unió amb l’artista, el seu art és viu i entre el visitant i l’artista s’acaba de configurar l’obra. Un art que crea sensacions, un art que presenta un context però que espera que sigui cadascú qui escrigui el relat del llibre. Guinovart ens presenta un art abstracte que absorveis el visitant perquè aquest es deixi portar sense esperar res a canvi, sense arribar a cap concepte ni indret definit sinó, simplment, experimentar amb un viatge de sensacions.

Peces que són teles trencades i que utilitzen diferents materials i tècniques. L’artista no deixa d’innovar, de trencar esquemes i de sorprendre. El seu art et fa preguntar: davant d’aquest món i d’aquest context, on ets tu? Preguntes que cadascú s’ha de respondre i que van donant tombs durant dies fins a trobar-se un mateix en aquest univers infinit sense límits. La visita a l’exposició es pot complementar amb una visita a la Torre Blava – Espai Guinovart del Passeig de les Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú i amb la visita a l’Espai Guinovart d’Agramunt, seu de la fundació amb aquest mateix nom. Gaudiu-la!

Jordi Medina Alsina

 

Save

Leave A Reply

Navigate