El web patrimonivng.cat com a finestra del llegat cultural de Vilanova i la Geltrú

En l’era de la informació i la comunicació on tenim a l’abast la majoria de contingut i conceptes mitjançant internet, massa sovint ens trobem amb una saturació d’informació, amb informació dispersa i fins i tot amb informació que no sabem ben bé si és certa o no. Es fa necessari doncs, crear portals amb garantia d’informació verídica i que aglutinin informació especialitzada. En el cas del patrimoni a Vilanova i la Geltrú, no tenia cap sentit que hi hagués un portal pel Museu Víctor Balaguer, un altre pel Museu Romàntic Can Papiol i un altre pel Museu del Ferrocaril de Catalunya sense que hi hagués un lloc web específic que aglutinés tots aquests portals existents i s’ampliés amb la resta d’elements patrimonials que no tenen un lloc web específic.

El web patrimoniVng de l’Oficina de Patrimoni de Vilanova i la Geltrú respon doncs, a una necessitat que hi havia a la ciutat. Exposa no només el què serien els equipaments patrimonials culturals que més o menys ja coneix la majoria de nosaltres sinó també el patrimoni del carrer amb les escultures i les cases històriques que ens anem trobant si gaudim d’un passeig per la capital del Garraf. A banda, el web presenta alguns dels personatges més significatius de la ciutat com ara, Francesc Macià, Enric Cristòfol Ricart, Francesc Gumà i Ferran, entre altres. És com un llibre de la cultura de Vilanova i la Geltrú a l’abast de tothom.

Felicito doncs, a l’Oficina de Patrimoni de la ciutat i en especial a la regidora de cultura de la ciutat -ja que era un projecte seu- pel resultat d’aquest web, tot esperant que es vagi ampliant mica en mica i que en un futur ben proper també hi inclogui una pestanya amb tot el patrimoni festiu i popular de la ciutat. Vilanova i la Geltrú és una ciutat rica en patrimoni i cal sentir-nos-en orgullosos, mostrar-lo i difondre’l perquè no deixa de ser la nostra història i la nostra identitat.

Leave A Reply

Navigate