El supermercat de la Collada serà una realitat l’any 2022

La demanda d’un supermercat a la Collada és històrica però, ningú fins a dia d’avui no havia cregut fermament amb aquesta necessitat. S’han fet molts titulars, s’han fet moltes promeses i s’han aprovat moltes mocions al respecte al ple de Vilanova i la Geltrú però, fins ara no s’havia presentat cap estudi de viabilitat per fonamentar una licitació i poder començar les obres de construcció a finals d’aquest any 2021.

L’estudi de viabilitat del supermercat de la Collada és la garantia per poder realitzar una licitació en condicions i que una empresa pugui començar a construir abans de finals d’any el tant esperat supermercat. Una població d’unes 6.000 persones viuen a la nostra ciutat sense un servei tant bàsic com un supermercat proper. Molts d’ells han de desplaçar-se fins a l’altra punta de Vilanova i la Geltrú per fer les seves compres o van a municipis propers. Són desplaçaments innecessaris davant d’una més que evident mancança de serveis amb un important nucli de població.

Diem supermercat de la Collada però estem parlant d’un supermercat d’uns 2.000m² de superfície construïda amb aparcament, venda de producte fresc, quiosc i fleca que abastirà a la Collada, als Sis Camins, a Fondo Somella i, entre altres, al Corral d’en Milà. Un supermercat que crearà un nou pol de dinamització social i econòmica en aquesta zona amb el Centre Cívic ja existent, la capella de la Mercè i la plaça dels Sis Camins. Dotem de serveis els diferents barris perquè aquesta és la nostra manera de fer política i d’entendre la ciutat.

Les promeses i els titulars ja són aigua passada. Avui ja hem presentat als veïns el projecte de nou supermercat amb els metres de superfície, la base de projecte arquitectònic, la distribució dels diferents àmbits i serveis del supermercat, la reserva d’aparcament i la viabilitat econòmica d’aquest equipament pel barri i per la ciutat. Des de l’inici de mandat aquesta va ser una prioritat de govern i, tot i la pandèmia i la crisi del covid19, hi hem seguit treballant per fer-ho possible. Treballem per dotar de serveis als barris i apostar per una major qualitat de vida de la nostra gent.

Però la nostra feina no acaba a la Collada! Ja estem preparant nous projectes per enfortir altres parts de la ciutat des del punt de vista social i econòmic. Podem avançar la reforma de l’avinguda Vilafranca per fer-la un vial estratègic de connexió amb el centre de la ciutat, la descentralització de l’Ajuntament aprofitant els diferents centres cívics, l’enfortiment del centre de la ciutat com a pol comercial indiscutible al Penedès o la dinamització comercial en altres eixos de la ciutat com són el carrer llibertat i el barri de Mar, l’avinguda Francesc Macià o el barri de Sant Joan.  

En el fons, el supermercat de la Collada és el reflex d’un nou model de ciutat que aposta pels barris, per l’equilibri de serveis i l’apropament de l’administració a les diferents parts de Vilanova i la Geltrú. Seguirem treballant en aquest sentit. La petjada republicana és això: més serveis, més equilibri social, més benestar entre la ciutadania, més proximitat i més qualitat de vida per la nostra ciutadania. Som-hi!

Jordi Medina Alsina

2 Comments

  1. Pues ara som al Novembre i no hi ha cap moviment al respecte.
    Es farà algun dia?

    • La licitació va quedar deserta. Ara ens estem trobant amb operadors per veure si hi estan interessats i poder canviar aspectes de la licitació. Sinó haurem de modificar la tipologia de sòl modificant parcialment el Pla Urbanístic i això és molt lent.

Leave A Reply

Navigate