El Museu del Ferrocarril de Catalunya reobre les seves portes

Després de gairebé dos mesos de reformes el Museu del Ferrocarril de Catalunya ha reobert les seves portes presentant tot un vestíbul reformat que permet poder destinar un major espai a l’atenció als visitants i al trànsit i recepció de grups dins del museu. Des de l’exterior ja es pot copsar un gran canvi amb una nova façana molt que dóna un toc de modernitat i proximitat i convida a entrar-hi. L’accés principal ja no es troba al lateral sud de l’edifici sinó per la mateixa plaça Eduard Maristany fent-lo més directe, amable i confortable. La reobertura és el resultat de la primera fase d’un seguit d’actuacions que convertiran l’actual equipament en un museu propi del segle XXI.

Aquestes són les primeres remodelacions que es veuen de l’adjudicació de l’1% cultural dels pressupostos estatals del 2015. Des d’aleshores s’han licitat els projectes arquitectònics i ara comencen els treballs a la gran nau originària de 1881 que és on s’ubicarà tot l’espai expositiu del museu abans de sortir a l’exterior a veure una de les millors col·leccions de locomotores de vapor de tot Europa. Està previst que el 2019 el visitant ja pugui desfilar per aquest nou espai amb una museografia adaptada als nous temps i a les noves necessitats. El projecte del nou Museu del Ferrocarril de Catalunya va acompanyat d’un projecte d’accessibilitat i inclusió per procurar atendre el màxim de gent i la diversitat funcional de cadascú.

Mentre aquests treballs es van desenvolupant, de moment, us animo a veure el nou vestíbul amb el nou audiovisual de presentació i benvinguda al museu i a donar un tomb pels exteriors del museu on podreu veure el nou espai infantil i de picnic, el nou espai de mercaderies del museu, la nova via d’un tren de circumval·lació i la magnífica panoràmica de trens de vapor, de dièsel i elèctrics del museu restaurats. Sens dubte, un dels atractius de la ciutat de Vilanova i la Geltrú i del país que no ens podem deixar perdre. A gaudir-lo doncs!

Jordi Medina Alsina

Leave A Reply

Navigate