El MNAC inaugura noves sales per l’art del Renaixement i el Barroc

El passat 24 de gener es van inaugurar les noves sales de l’exposició permanent referent al període del Renaixement i del Barroc del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Es tractava d’una assignatura pendent, ja que la part de de l’art medieval amb l’art romànic i el gòtic, ja estava remodelada i les sales de l’art modern es van remodelar el 2014. El MNAC doncs, presenta ara una col·lecció permanent renovada amb una museografia actual i un discurs obert als nous temps i a una visió de la col·lecció en diàleg permanent. Les noves sales del Renaixement i el Barroc exposen obres des del segle XVI fins inicis del segle XIX amb unes parets pintades de blau que recorden les pinacoteques anglosaxones.

Després de tenir dos anys les sales tancades ara podem gaudir d’un recorregut complert per la història de l’art del nostre país amb diàleg amb la resta del món i artistes destacats de cada període. L’itinerari de les noves sales s’inicien just després de la sala vermella del Gòtic amb les taules de Bartolomé Bermejo que mostren el període de transició entre una època i una altra. Les noves sales permeten copsar el segle XVI català, el Segle d’Or espanyol, el segle XVI venecià i el segle XVIII italià. Trobem autors destacats com ara: Pere Nunyes, Damià Forment, Velázquez, Ribera, Zurbarán, Tiziano, Tintoretto, Veronese, Rubens, El Greco, Goya, Canaletto o Cerutti. S’ofereix doncs un relat complert al visitant amb les obres de les diferents col·leccions allotjades al MNAC.

La remodelació ha suposat un incrment de l’espai expositiu i un increment de l’obra exposada. En aquest nou espai del Renaixement i Barroc trobem 250 obres exposades en diferents modalitats: pintura, escultura, dibuix i arts decoratives.D’entre les diferents obres en podem destacar la Immaculada de Francisco de Zurbarán, el Sant Pau de Diego Velázquez o La conversió de Sant Pau de Juan Bautista Maíno. Es mostren doncs, obres que mai s’havien exposat oferint un diàleg constant entre les obres. La nova museografia ofereix també una visita més atractiva que pot venir completada amb l’audioguia, el web del museu i els diferent textos de les cartel·les, els àmbits i les càpsules expositives. Si encara no hi heu anat, a què espereu?

 

Jordi Medina Alsina

 

Leave A Reply

Navigate