El Google Art Project

El món dels museus es bolca a la difusió del seu patrimoni i de les seves col·leccions, prova d’això n’és el projecte internacional de difusió de les obres d’art dels museus més importants d’arreu del món: el Google Art Project. En ell s’hi exposen més de 30.000 obres amb alta resolució de 155 museus.

En l’aplicatiu de Google es permet a l’usuari poder veure amb el màxim detall les obres dels museus, fer galeries pròpies especialitzades, fer visites virtuals als museus, visualitzar les obres d’artistes concrets i/o fer cerques concretes. En definitiva, és una aplicació gratuïta per conèixer les col·leccions dels museus més importants i poder-les estudiar.

Google ens ofereix el patrimoni al nostre abast, ens apropa el coneixement. Tot i que no hi ha la opció del català a l’aplicatiu és una gran opció per donar a conèixer els museus arreu del món. Entre els museus hi trobem el Museu Nacional d’Art de Catalunya amb 1464 obres de 455 artistes diferents que ens permet apreciar la immensitat de la seva col·lecció.

No sé si, seguint el patró del Google Art Project, es podria fer un aplicatiu amb totes les col·leccions dels museus de Catalunya per augmentar-ne la difusió. Amb tot, els museus catalans augmentarien el coneixement del seu patrimoni però no augmentarien els seus ingressos. És doncs, una gran i imprescindible iniciativa que caldria aprofitar per acompanyar-la d’ofertes i promocions dels museus per tal de treure’n beneficis.

Leave A Reply

Navigate