Discurs del savi Melcior a la ciutat de Vilanova i la Geltrú

Bona nit nens i nenes, ja som aquí!

Un any més hem tornat a aquesta ciutat tan bonica i estem contents de poder tornar-vos a veure. En aquesta estona que hem anat passant pels carrers i places de Vilanova i la Geltrú hem vist com heu canviat d’un any a l’altre, hem vist com heu crescut i com us heu tornat més responsables –o una mica més entremaliats-.

Nosaltres, els tres grans savis d’Orient, ho sabem tot. I durant tot l’any anem veient com us porteu: si feu cas als vostres mestres, si escolteu o no a les vostres famílies o si feu enfadar algú. Ja sabeu que el que més ens agrada és quan compartiu les coses, quan ajudeu als vostres amics o quan feu algun regal a algú que estimeu.

Mireu, sabeu què? Ara us vaig a dir un secret. Vosaltres, nens i nenes, sou l’espurna de felicitat en les vostres famílies. Massa sovint els grans estan massa capficats i preocupats per una cosa i per l’altra i vosaltres podeu fer que dibuixin un somriure als seus llavis. Sempre que pugueu feu-los riure i feu-los petons i abraçades per mostrar-los com els estimeu.

Els tres astròlegs d’Orient ens guiem per les estrelles del cel tal i com vam fer fa molt i molt de temps quan vam anar a veure l’Infant del pessebre. Venim de tres parts del món diferent i en el nostre llarg viatge fins aquí hem vist coses que ens han fet posar molt tristos. Hem vist poblats sencers de refugiats que no poden tornar a casa seva perquè els n’han fet fora; gent que fuig de les guerres a altres països que no els volen acollir;  persones que s’arrisquen a travessar el mar amb l’esperança d’un millor futur i no se’n surten i, fins i tot, d’altres que pateixen malalties perquè no tenen accés a l’aigua potable.

Vosaltres, petits i grans -tots nosaltres- som l’esperança d’un món millor. I per poder canviar les coses no val quedar-se al sofà de casa sinó que cal ser actius, solidaris i acollir. Hem de desconnectar més el mòbil per connectar més amb el món real. Els tres mags d’Orient necessitem la vostra ajuda per canviar aquest món.

Avui però, Melcior, Gaspar i Baltasar hem arribat a Vilanova i la Geltrú per un altre motiu i tenim molta feina. Hem de llegir totes les vostres cartes, hem de passar per tots els vostres pisos i cases i hem d’anar deixant els vostres regals. Alguns ja heu entregat les cartes al nostre patge Eliseu. Sort en tenim d’ell que ens avança la feina i ens explica com heu crescut i amb quina emoció i il·lusió li entregueu les cartes.

I els grans? Sort que els infants en les seves cartes demanen alguna cosa també per a vosaltres. Deixeu-vos impregnar de la seva il·lusió, estigueu també nerviosos i inquiets en aquesta nit, gaudiu de cada instant, creixeu amb ells i, sobretot, no deixeu de ser l’infant que porteu a dins.

I ara, nens i nenes, petits i grans, tothom cap a casa, a sopar, a posar-se el pijama, a rentar-se les dents i a dormir aviat que els tres savis mags d’Orient tenim molta feina durant tota nit.

Sigueu feliços, emocioneu-vos i gaudiu de cada instant amb els vostres. Una forta abraçada a tots! Bona nit, dolços somnis i fins l’any que ve!

Leave A Reply

Navigate