Dinamitzar l’economia també des de l’àmbit social

Vilanova i la Geltrú és una ciutat viva i dinàmica, ho hem sentit a dir moltes vegades i així ens agrada que sigui. Tenim un calendari festiu que ens marca el conjunt d’esdeveniments de la nostra ciutat; tant és així que no podem entendre la dinamització econòmica separadament del nostre calendari. Des de Nadal, Sant Antoni i Carnaval fins a la Nit de la gastronomia, el Fora estocs i la Fira de Novembre. Cal doncs aprofitar el que ja es fa a la nostra ciutat per dinamitzar l’economia i cal dinamitzar l’economia des d’una perspectiva global i sense obviar l’àmbit social que aquesta comporta.

El Nadal és un bon exemple d’aquestes sinergies que es donen entre l’àmbit social i l’econòmic. Vivim les festes trobant-nos amb els amics i familiars, passejant pels carrers engalanats, entrant a les nostres botigues, anant als mercats a comprar producte de qualitat, fent algun àpat fora de casa i regalant de tot i més. Sens dubte, el Nadal és l’època més forta per als nostres comerciants i des de l’administració pública convé que ajudem a promoure el consum i animem la gent a moure’s pels nostres carrers.

Som la capital comercial de tot l’àmbit Penedès i volem seguir enfortint aquesta capitalitat. Per això és necessari que siguem un pol d’atracció i anem dinamitzant la ciutat al llarg de l’any. Si no volem una ciutat dormitori ni una ciutat amb un elevat índex d’atur convé impulsar aquesta dinamització i esdevenir un pol d’atracció. Més dinamització vol dir més consum i més consum vol dir més ocupació. Més ocupació vol dir més capacitat econòmica i més capacitat econòmica vol dir més consum. Dinamitzar l’economia és això, fer circular el diner en benefici de tota la comunitat.

Per crear aquest pol d’atracció ja no ens serveixen actes aïllats i esporàdics sinó que ens cal presentar una campanya i un programa plens d’actes seguits i continuats com hem dut a terme durant tot aquest període de les festes de Nadal. Volem que el Nadal a Vilanova i la Geltrú siguin “Dies màgics i nits màgiques” carregats d’activitats per a tots els públics i un motiu per projectar-nos com a destinació per anar de compres, a menjar als restaurants, allotjar-se als establiments hotelers i/o passar una bona estona a la nostra ciutat. Amb aquesta campanya estem atraient la gent a venir a Vilanova i la Geltrú per viure i gaudir de tot el que hi passa tot afavorint els nostres establiments comercials.

Els “Dies màgics i nits màgiques” a Vilanova i la Geltrú són un Nadal ple d’activitats per a tots els públics, independentment de la procedència, la cultura, la llengua o el poder adquisitiu de cadascú. Dinamitzem l’economia també des de l’àmbit social oferint un conjunt d’activitats gratuïtes, concerts a l’aire lliure i una videoprojecció a la façana de l’Ajuntament que atrau gent d’arreu. Dinamitzar l’economia des de l’àmbit social també promou un major sentiment de pertinença, cohesió i convivència que no podem deixar per alt com a Administració Pública.

Els “Dies màgics i nits màgiques” ens serveixen perquè a Vilanova i la Geltrú passin coses i, com que hi passen coses, els nostres establiments comercials se’n beneficien i nosaltres com a comunitat també. Cada cop més l’economia ens obliga a dotar-nos d’una mirada més ampla i global per desenvolupar polítiques que apostin per la dinamització econòmica territorial sense obviar l’àmbit social i el benefici col·lectiu. El Nadal a Vilanova i la Geltrú és un exemple a seguir!

Leave A Reply

Navigate