Arriba al Vendrell el més que esperat llegat d’Apel·les Fenosa

Ja fa més de dos anys que la vídua de l’artista havia deixat en herència a la Fundació vendrellenca el llegat d’Apel·les Fenosa. Aquesta setmana hem pogut saber que la primera tramesa procedent de París ja ha arribat al Vendrell. Es tracta de més de 240 obres d’art que inclouen obres de diversos artistes, peces antigues de diverses cultures i més d’un centenar de peces del mateix Fenosa.

El llegat s’ha fet esperar per les reticències de les autoritats franceses a deixar sortir tota aquesta important col·lecció del seu territori. Ara ja han arribat al Vendrell i el personal del museu de la Fundació podrà començar a catalogar tot el material, redissenyar el discurs museogràfic i començar a exposar peces l’estiu de l’any vinent. És una gran notícia!

Apel·les Fenosa, tot i ser un artista català, m’atreviria a dir que és més conegut a París que a casa nostra. És nascut el 1899 i per tant, quan va poder de seguida va anar a formar-se a la capital cultural i artística del moment: París. Allà va conèixer diversos artistes, va tornar a Catalunya però, amb l’inici de la Guerra Civil, va exiliar-se a París on va realitzar la major part de la seva obra.

El seu estil ha deixat petjada i quan se’l coneix ens venen a la memòria diferents monuments o estàtues conegudes que són obra seva. La millor manera d’aprofundir-lo i de conèixer-lo és però, visitant el museu de la Fundació Apel·les Fenosa que es troba al Portal del Pardo del Vendrell.

Fundació Apel·les Fenosa

Leave A Reply

Navigate