Ara és l’hora d’empènyer plegats

Tot i haver arribat l’agost i que moltes persones puguin tenir la sort de fer vacances i desconnectar una mica, el cert és que l’actualitat política ens obliga a estar permanentment connectats i ser actius en les diferents campanyes i actuacions que s’organitzen. Els temps actuals així ho demanen. La transició cap a l’estat propi ens obliga a unir-nos, arribar a grans consensos, escoltar la gent del carrer, exercir la democràcia i empènyer plegats per assolir el desig de la majoria de la ciutadania d’aquest país.

Durant aquests dies sentirem a parlar de grans promeses, de reformes constitucionals, de noves inversions, de deduccions fiscals i d’augment de les ajudes i dels salaris… Ja sabem com funciona el govern de l’estat espanyol: promeses que no s’acaben de complir mai. Estem cansats d’esperar i de tornar a creure en un estat que dóna l’esquena a la ciutadania. No volem formar part d’un estat que no executa totes aquelles infraestructures promeses i aprovades en els seus pressupostos, d’un estat que mentre augmenta la despesa militar asfixia les despeses en serveis a les persones, d’un estat que malentén el concepte solidaritat, d’un estat que no tracta a totes les seves regions per igual, d’un estat que malbarata els seus recursos amb infraestructures que no són rendibles sense fer les que sí que ho són, d’un estat que encara no ha integrat el concepte democràcia i que menystén les llengua i cultures no castellanes tot i formar part del seu ric patrimoni… La independència és l’única oportunitat que tenim per fer d’aquest país una República Catalana que funcioni amb criteris d’eficiència, racionalitat i que respongui a les necessitats reals de la ciutadania.

Alguns encara gosen a predicar a favor del federalisme quan van ser ells mateixos qui van retallar l’estatut de Catalunya, d’altres encara defensen un referèndum pactat amb l’estat quan precisament és l’estat qui no ens el deixa fer i, per últim, d’altres propugnen una regeneració democràtica i una nova manera de fer política dins l’estat espanyol quan saben perfectament que no tindran la majoria suficient. La independència no és la dèria d’uns quants sinó l’única opció que ens queda. No podem esperar més, necessitem les eines d’estat per poder donar resposta a les necessitats del moment i poder garantir un millor futur per als nostres fills. I, el més important, la independència no és exclusiva ni excloent sinó que ens beneficiem tots, vinguem d’on vinguem, ens diguem com ens diguem, parlem la llengua que parlem o ens sentim d’on ens sentim. La independència està al servei de tots els ciutadans i ciutadanes d’aquest país.

La candidatura de Junts pel Sí és la millor eina per recollir aquesta manifestació col·lectiva a favor del procés. En ella hi ha gent de diferents procedència: de l’ANC, d’Òmnium Cultural, de CDC, d’ERC, de Demòcrates de Catalunya, de MES, d’Avancem, exmilitants del PSC, d’ICV, del PSUC i un immens coixí de societat civil que hem donat suport a la candidatura del Sí. Junts pel sí és la candidatura del Sí a la independència, del sí al dret a decidir, del sí a una major justícia social, del sí a la sobirania fiscal, del sí a garantir un estat del benestar i a la igualtat d’oportunitats, del sí a la racionalització de la despesa pública. Necessitem canviar les regles del joc i l’única manera d’aconseguir-ho és a través de la independència.
Els temps actuals ens demanen fermesa, responsabilitat i coherència en les nostres accions per remar plegats cap a Ítaca i volem exercir-la.

Des dels municipis també cal que traduïm aquesta voluntat per donar força al procés i no podem permetre dividir-nos en les votacions que donen força i basteixen el futur nou estat. Des d’ERC no deixarem d’empènyer i per això explicarem tots els cops que faci falta el funcionament de la hisenda catalana per demostrar que l’exercici de la sobirania fiscal no suposa un increment de despeses per part de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Volem continuar remant i volem continuar remant plegats perquè junts tenim més força i no podem permetre deixar-nos gent pel camí. Per responsabilitat i coherència, empenyerem perquè es pugui tornar a presentar la mateixa moció al ple de setembre i pugui ser aprovada amb la majoria de regidors amb mandat clarament independentista. La sobirania fiscal és una eina clau en aquest procés del qual en sortim tots beneficiats i no podem desatendre-la, convé que des de Vilanova i la Geltrú també l’exercim.

Ara és l’hora doncs, d’empènyer plegats per donar força al procés, ara és l’hora d’explicar-nos arreu i a tothom, ara és l’hora d’assumir responsabilitats polítiques, ara és l’hora d’exercir la sobirania, ara és l’hora de sortir al carrer i omplir la Meridiana, ara és l’hora de treballar i d’anar junts pel sí. Agafem tots els rems i estiguem preparats per remar plegats que això tot just comença!

Leave A Reply

Navigate